al-ZawahriDe Al Qaïda leider Ayman al-Zawahri wil nieuwe aanslagen in de VS. De complete gekte van de Main Stream Media komt weer boven borrelen en het invulling geven aan een nieuwe ‘mind fuck‘ is weer een feit. Als u zich er enigszins in verdiept heeft, zijn het namelijk de Al Qaïda strijders die in Syrië de zogenaamde rebellen vormen. Ja, dezelfde Al Qaïda die na 9/11 de grote vijand was van Amerika. Al Qaïda wordt dus bewapend door Amerika, maar roept tegelijk op om aanvallen in Amerika te plegen. “Dat kan toch niet?“, nee dat kan niet. Het is – zoals ik al zei – een ‘mind fuck‘.Het is precies de bedoeling dat u er niets van begrijpt. Dus het Westen heeft nu twee vijanden; enerzijds Assad’s troepen en anderzijds de door hen zelf bewapende en gesteunde rebellen. Dat is trouwens best slim, want als ineens beide strijdende partijen je vijand zijn (terwijl je eigenlijk stiekem die ene steunt), heb je helemáál een goede reden om die oorlog te starten. Die oorlog móet er kosten wat het kost komen.

Dus Al Qaïda was de vijand in Irak; het clubje van Osama Bin Laden die de aanslagen van 9/11 pleegde en tegelijk is Al Qaïda de partij die in Libië tegen Khadaffi streed en nu weer tegen Assad in Syrië. Raar vindt u niet? Ooh, nog iets…Al Qaïda is zelfs ooit opgericht door de CIA. Het waren de strijders die ooit voor de Amerikanen tegen de Russen streden in Afghanistan. Raar hoor. Ja, raar is het zeker. Er klopt wel meer niet in het nieuws dat u hoort of ziet. Ik probeer dat dagelijks uit te leggen. Zou het iets te maken kunnen hebben met de propagandatechniek die ooit al door Adolf Hitler werd omschreven als Die Große Lüge?

Adolf Hitler

adolf-hitlere5d2Adolf Hitler heeft in zijn boek ‘Mein Kampf’ een theorie uitgelegd die ik steeds vaker succesvol zie worden toegepast. Deze theorie is als volgt samen te vatten: “Als je een leugen maar groot genoeg maakt en heel veelvuldig verkondigt wordt het geloofd

Een andere uitspraak van Adolf Hitler is: “De waarheid doet niet ter zake, maar slechts de overwinning“.

En hier zijn stelregel: “Maak de leugen groot, hou het simpel, blijf het herhalen en uiteindelijk zal men het geloven“.

Op zich waren dit niet zulke bijzonder uitspraken van Hitler, want de meeste dictatoriale systemen malen niet bepaald om de waarheid. Het gaat er vooral om dat de gevestigde orde niet aangetast en stevig in het zadel gehouden wordt. Wel is het natuurlijk – ter voorkoming van onrust – belangrijk om de psyche van je volk te begrijpen. In dat kader heeft Hitler wel bewezen dat hij een goede volks demagoog was. Om er voor te zorgen dat het volk niet in opstand komt moet je dus dit door Hitler genoemde eenvoudige principe toepassen.

Niccolò Machiavelli

machiavelliMaar Hitler was hier op zich niet origineel in. Je had namelijk ook een meneer genaamd Niccolò Machiavelli.

Machiavelli’s bekendste boek ‘Il Principe’ bevat een aantal stelregels over de politiek. Om de macht te behouden bijvoorbeeld, moet de erfelijke troonopvolger zorgvuldig de sociaal-politieke structuren bewaken. Machiavelli beweerde dat publiekelijke moraliteit en persoonlijke moraliteit twee verschillende dingen zijn. Hij benadrukte dat voor veiligheid en stabiliteit morele corruptie noodzakelijk is. Een regent moet een reputatie opbouwen en bij tijd en wijle immoreel handelen. Soms moet dit gepaard gaan met bruut geweld en bedrog.

Welnu dat laatste is precies wat Hitler ook in zoveel bewoordingen zei. Nu hebben we in Nederland een prijs ter ere van dit principe. Omdat het wellicht een beetje te shockerend is om deze prijs naar Adolf Hitler te noemen – wie kent Adolf Hitler immers niet – heeft men er waarschijnlijk maar (lekker veilig) voor gekozen om de prijs naar een voor de gemiddelde Nederlander volslagen onbekende te vernoemen: Machiavelli. Bovendien was Machiavelli geen regent en heeft hij ook geen holocaust op zijn geweten. Toch zijn zijn ideeën wel vrij duidelijk.

Leugens

Het nieuws dat u dagelijks consumeert is steeds duidelijker doorspekt met leugens, maar omdat het vaak herhaald wordt, bent u toch geneigd te denken dat het wel waar moet zijn. “Het kan toch niet zo zijn dat al die tv-stations en kranten dat zelfde verhaal bewust leugenachtig naar buiten brengen? Die gifgas-aanvallen door de Syrische troepen zullen toch niet verzonnen zijn? Deze oproep tot een aanslag zal toch niet verzonnen zijn?”

Bron: RT.com, infowars.com